keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Mihin meikkejä tarvitaan?


Minulle tulee silloin tällöin usean sivun kiiltokuvamainoksia erilaisista kauneudenhoitotuotteista, joita saisi nyt 10% halvemmalla. Kauneudenhoitopäiviä vietetään siellä ja täällä, ja yleensä tavaratalojen pohjakerrokset silloin täyttyvätkin kaikenikäisistä naisista ja muutamasta rohkeasta miehestäkin. 


En oikein ymmärrä, mihin näitä kaikkia purkkeja ja purnukoita tarvitaan. Nuoret naiset näyttävät minusta kauniilta ilman meikkejäkin. Raskaat tekoripset ja voimakas ehostus eivät millään lailla paranna vaikutelmaa. Meidän vanhojen taas kannattaisi ehkä panostaa enemmänkin siihen paljon puhuttuun sisäiseen kauneuteen. Vain harva iäkkäämpi nainen onnistuu meikkaamaan itsensä kauniiksi. (Itse asiassa yleensä vain ne, joilla on sitä luontaistakin kauneutta.) 


Elämässä tarvitaan iloa ja kauneutta. En ole paheksumassa ihmisen tarvetta kaunistautumiseen. Jokaisella on sitä paitsi tietysti oikeus näyttää siltä, miltä hän itse haluaa. Joskus on vain tullut mieleen, että pienempikin määrä kyseisiä tuotteita riittäisi. Meikit ovat muutaman prosentin alennuksesta huolimatta kalliita. Vähän irvokkaalta tuntuu, kun tulee ulos täyteen ahdetusta tavaratalosta ja ulkopuolella törmää ensimmäiseksi kerjäävään mummoon. Ainakin osa kauneudenhoitoon menevästä rahasta voitaisiin käyttää hädänalaisten ihmisten ja eläinten auttamiseen. 


Monien kauneudenhoitotuotteiden taustalla on tuskallisia eläinkokeita. Jos haluat kaikesta huolimatta ostaa sen huulipunan tai maskaran, tarkistathan vaikkapa Animalian sivuilta, mitä tuotteita sinun kannattaa suosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja