tiistai 11. syyskuuta 2018

Koiria kohdellaan julmasti Suomessakin


Eipä kestänyt kauan tuon Juntin kirjoituksesta, kun mediassa oli uutinen, jonka mukaan koirien julma kohtelu on lisääntynyt Suomessa. Valtaosa elokuun alussa kyselyyn vastanneista 50:stä eläinsuojeluneuvojista ilmoitti rääkkäystapausten lisääntyneen selvästi viimeisen kolmen vuoden aikana.



                                                                                         Kuva: https://pixabay.com/fi/photos/koira/

Koiria otetaan sen kummempia ajattelematta, ja kun hoitaminen ei miellytä, ne jätetään sidottuina takapihalle tai vaikka patteriin kiinni, kun itse poistutaan pitkiksikin ajoiksi kotoa. Kun rahaa eläinlääkäriin ei ole tai sitä halutaan säästää omaan kulutukseen, sairas koira jätetään kärsimään ilman hoitoa. Ihmisten lisääntynyt pahoinvointi näkyy myös koirien pahoinpitelynä: niitä potkitaan ja retuutetaan, kun omistajan pinna palaa helposti. Merkittävä koirien elämää vahingoittava tekijä on myös julmat koirankoulutusmenetelmät. Ihminen – luomakunnan kruunu – kuvittelee olevansa laumansa johtaja, jonka oikkuja pitää totella. Koirat vähät välittävät laumautumisesta ihmisen kanssa, mutta tietysti alistuvat kidutuksen alla ihan niin kuin ihmisetkin. Julma kohtelu kostautuu kuitenkin ajan myötä: ei ole harvinaista lukea tapauksista, joissa vihainen koira on hyökännyt ihmisen tai toisen koiran kimppuun. 


Siis ei näytä inhimillistäminen koskevan ainakaan kaikkia koiria. Juntin mielipiteet voi tässä kohdin sivuuttaa perustelemattomina. Suomen Kennelliiton suojeluksessa harjoitetaan myös ”urheilua”, jossa koiria käytetään luonnon eläinten kiduttamiseen. Tästä voit lukea lisää oheisesta linkistä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja