maanantai 21. toukokuuta 2018

Auta, jos vain voit!


Maailma on täynnä katastrofeja ja kärsimyksiä, joista useimmat ovat ihmisen aiheuttamia ja täysin turhia. Minullekin tulee joka viikko useita avunpyyntöjä postitse, tekstiviesteinä tai sähköpostitse. Sen lisäksi on vielä kadunkulmat, joissa kerjäläiset talven pakkasessa ja kesän helteessä kolisuttavat tyhjähköjä rahamukejaan. Pahalta tuntuu nähdä vanhan mummon istuvan kylmällä asfaltilla alttiina kaikenlaisille sairauksille. Vielä pahemmalta tuntuu, kun ei pienellä työeläkkeellä elävänä voi auttaa niin paljon kuin haluaisi. 

Kun hätä on suuri, kärsivät ensimmäisinä lapset, vanhat ja sairaat. On kuitenkin yksi ryhmä, joka on vielä lapsia ja vanhuksiakin puolustuskyvyttömämpi: eläimet. Eläimillä ei ole mitään mahdollisuuksia puolustautua ihmisen väkivaltaa vastaan. Niillä ei ole äänioikeutta eikä ääntä, jolla kertoa väärinkäytöksistä. Siksi meidän ihmisten velvollisuus on puhua ja toimia eläintenkin puolesta.
 
Kulkurit ry on Romanian koiria auttava yhdistys, jonka toiminta vaikuttaa sangen järkevältä ja vastuuntuntoiselta. Pienikin lahjoitus, jonka voit tehdä myös tekstiviestillä, on tervetullut. Projekteista yksi seurauksiltaan kauaskantoisimpia on kodittomien koirien sterilointi. Lahjoittamalla 30 euroa voit säästää suuren määrän koiria kärsimykseltä. Tutustu keinoihin lahjoittaa tarkemmin Kulkurit ry:n kotisivuilla.

Pelastetaan koirat ry on yhdistys, johon aiemmin kuuluin itsekin ja joka välitti minulle nyt jo poisnukkuneen Joy-koirani. Toiminta on ollut luottamusta herättävää, mutta surukseni yhdistys on jo pitemmän aikaa pidättäytynyt koirien tuonnista. Yhdistyksen toiminta on siirtynyt Romaniasta Kroatiaan ja Montenegroon. Tänä keväänä Montenegrosta otetut kuvat voivat järkyttää monia. Mielestäni kannattaa lahjoittaa hätäapuun juuri tuolle alueelle. Yhdistyksen tilinumeron ja projektin viitenumeron löydät kotisivuilta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja