keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Eläinoikeuspuolue on varteenotettava vaihtoehto


Kevään eduskuntavaalit lähestyvät. Tuntuu siltä, että kaiken väännön keskellä eläinten asiat tuppaavat jäädä unholaan. Tuotantoeläinten kärsimykseen ei ole tulossa lievennyksiä, ja turkistarhaus jatkunee ainakin vuosikymmeniä eteenpäin. Pieniä suloisia supikoiriakin saa kohta kuka tahansa ampua omalla pihallaan.



Kaikissa puolueissa on varmasti myös eläinrakkaita kansanedustajaehdokkaita. Puolueet ovat kuitenkin yleensä sitoutuneet ajamaan äänestäjiensä, siis ihmisten, asioita. Eläinoikeuspuolue on ainoa eläinten hyvinvointiin vakavasti keskittynyt puolue, joka pyrkii kevään vaaleissa saamaan ehdokkaansa eduskuntaan. Ainakin yhden ehdokkaan läpimenoa pidetään mahdollisena, ja sen takia puolue on solminut taktisia vaaliliittoja muiden pienpuolueiden kanssa. Puolueella on ehdokkaita Helsingin, Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Keski-Suomen vaalipiireissä.


Viime kuntavaaleissa vuonna 2015 perustetun Eläinoikeuspuolueen menestys oli vaatimaton. Kyse oli uudesta puolueesta, jonka oli vaikea saada ääntään kuuluviin. Media ei tue pienten puolueiden asian esilletuomista, eivätkä ne saa puoluetukea. Vaalit käydäänkin enimmäkseen suurten kesken. On kuitenkin muistettava, että puolueet yleensä aloittavat pieninä. Jos puolueen ajamat asiat ovat tarpeeksi tärkeitä ja kiinnostavia, sitkeä yrittäminen tulee jossain vaiheessa palkituksi. Äänessä siis kannattaa olla ja ei pelkästään kansanedustajien toivossa. Jokainen tilaisuus on tärkeä eläinten asian edistämiseksi. 


Olen aina suhtautunut pienellä epäilyksellä yhden asian puolueisiin. Mitä sanottavaa heillä on, kun päätetään jostakin muusta tärkeästä asiasta, joka ei kuulu puolueen intresseihin? Politiikka on kuitenkin leipälaji, jossa taistellaan ihmisten ja ihmisryhmien eduista. Eläinoikeuspuolue ei halua olla yhden asian liike, ja se on selvästi terävöittänyt profiiliaan aiempaan verrattuna. Puolue ottaa kantaa myös ihmisten hyvinvointia koskeviin asioihin. Ihmisten, eläinten ja luonnon etujenhan ei pitäisikään olla ristiriidassa keskenään.


Eläinoikeuspuolue vaikuttaa ohjelmansa perusteella sangen maltilliselta, ja se asettaa päätavoitteensa tulevaisuuteen. Lemmikkejä ei olla kieltämässä, eikä puolue lähde demonisoimaan lihansyöjiäkään.  Ääni puolueelle on ääni kaikkia lajeja koskevan oikeudenmukaisuuden puolesta. Eläimille ei vaadita ihmisoikeuksia vaan oikeutta lajilleen tyypilliseen elämään. Jos eläinten asian puolustaminen kiinnostaa, kannattaa tutustua puolueen ohjelmaan täältä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja